Welkom op Voel je fijn!

Voel je fijn! mag geboren worden. Eindelijk is het zover. Jaren geleden ontstaat een idee, een beeld in mijn hoofd. Ik woon in een mooie omgeving en in een huis met een ruime tuin. Dat wil ik, samen met mijn partner Rob, delen met anderen. Het beeld krijgt meer vorm, maar de tijd lijkt niet rijp en het zakt naar de achtergrond. Tot ik er in het voorjaar van 2021 weer aan denk. Ik voel dat ik er nu invulling aan wil en kan geven. Nu, zo’n negen maanden later, mag Voel je fijn! er eindelijk  zijn.

Een beeld ontstaat

Voel je fijn! ontstaat zes jaar geleden in mijn hoofd. Al wandelend en pratend met Rob, mijn man, vormt zich het beeld. We zien het voor ons: onze tuin en omgeving als ontmoetingsplek. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen en zichzelf kunnen zijn. Het beeld wordt steeds helderder en in de periode die volgt, maak ik af en toe aantekeningen in mijn notitieboek. Zo schrijf ik: zonder geld, vrouwen & mannen, samen en samenwerking, samen – komen, kampvuur, geen vaste vorm, geen oefeningen etc.

Vijf B’s

Ik lees dat ik vijf B’s heb opgeschreven, met een korte toelichting;

  1. Beweging; wandelen
  2. Buiten; in de tuin, bij het kampvuur (en ook wandelen)
  3. Bewust; er even tussen uit, tijd voor jezelf
  4. Bezinnen; tot je zelf komen, rust nemen
  5. Bepraten; iemand om mee te spreken of een praatje mee te maken

Rust en ruimte

Centraal in Voel je fijn! staan rust, ruimte en verbinding met jezelf, met de natuur en met de ander. In onze maatschappij wordt veel van mensen verwacht. Prestaties, succesvol zijn, hard werken, enzovoort. De lat ligt hoog en we moeten vaak veel. Wat ik in de afgelopen twintig jaar heb geleerd, is vooral dat de lat wel lager mag. Stress is niet goed voor onszelf en voor ons lichaam. Rust en ruimte voor jezelf nemen, is belangrijk. Buiten zijn en de natuur ingaan, ondersteunen daarbij. Met Voel je fijn! wil ik daar een bijdrage aan leveren.

Activiteiten

We hebben een ruime tuin waarin we regelmatig een kampvuur maken. Samen in het vuur staren onder de sterrenhemel is fijn en ontspannend. Soms doe ik dat met alleen vrouwen en soms doen we dat met ieder die wil. Overdag is er ruimte voor een kop koffie of een kop (kruiden)thee, een praatje of gewoon in de tuin zitten, of wat onkruid wieden, een spelletje doen. Zoiets. Als je de natuur in wilt, kunnen we wandelen. In het voorjaar zetten we de yurt weer op, dat is ook een fijne plek om tot rust te komen.

Voel je fijn!

Het is even wennen. Het openstellen van mijn huis en tuin voor mensen die even tot rust willen komen of juist gezelschap willen. Ik heb ook twijfels, want hoe gaat het werken, gaat het wel werken? Voor mij is het in ieder geval fijn dat ik deze eerste stap mag zetten. Dat mijn idee de wereld in mag. Nieuwsgierig ben ik naar hoe Voel je fijn! zich gaat ontwikkelen. Je bent welkom!